De SEED 1dayPure® Moisture daglenzen ontlenen hun draagcomfort door het gebruik van “algine zuur”.

Algine zuur is een nieuw geformuleerde natuurlijke vocht inbrengende stof die wordt gewonnen uit zeewier, zoals kelp of wakame. Het trekt vocht aan in de ogen en houdt traanvocht op het oppervlak van de lens. Dit natuurlijke polymeer is geformuleerd in de saline voor optimaal comfort gedurende de hele dag.

Deze lenzen zijn te verkrijgen in sferisch, torisch en multifocaal. Sinds kort zijn er ook maandlenzen van SEED verkrijgbaar.

“SIB” staat voor SEED Ionic Bond een door SEED zelf ontwikkeld biocompatibele hybride materiaal soort.

Elk paar SEED 1dayPure® moisture contactlenzen is gemaakt van origineel “SIB” materiaal dat zowel positieve als negatieve ionen bevat, wat resulteert in elektrische stabiliteit. Deze stabiliteit in combinatie met het watergehalte van 58% biedt de volgende voordelen:

*Het weert proteïnen en vuil
*Het zorgt voor een hoge zuurstofdoorlaatbaarheid
*Het biedt weerstand tegen vervorming onder spanning

Eenvoudig in gebruik.

Om gebruikers te helpen onderscheid te maken tussen de lens aan de binnen- en buitenkant van de lens, zijn op elke lens markers te vinden om eenvoudige inzetten te garanderen.

32 lenzen in elke verpakking.

SEED 1dayPure® Moisture heeft 32 lenzen in elke verpakking, zodat u 2 extra lenzen per maand heeft, in het geval van een ongelukkig verlies of bij een breuk.

 

SEED 1dayPure® Moisture lenzen worden volgens strikte kwaliteitsstandaarden geproduceerd in het SEED Kounoso Research Institute in Japan. Er wordt veel zorg besteed aan het produceren van elk paar contactlenzen om veiligheid en comfort van de ogen te waarborgen. Met de ecovriendelijke faciliteiten en door het verminderen van CO2 uitstoot en waterverbruik heeft SEED maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan.

 

Het parametrisch ontwerp bestaat uit twee concepten; het beperken van de lensdikte en de curve voor elke sterkte en het verminderen van de dikte van de rand. Het zorgt voor draagcomfort, doordat de lens gematigd kan bewegen zonder aan de ogen te hechten. Daarnaast zal het contact met de oogleden verminderd worden. Vergeleken met een traditioneel lensontwerp is de rand 30% dunner.