’s Nachts in, overdag uit. DreamLite nachtlenzen corrigeren uw ogen terwijl u slaapt zonder dat u daar iets van merkt. Als u opstaat doet u de lenzen uit en heeft u de hele dag perfect zicht.

Voor wie?

DreamLite nachtlenzen zijn alleen geschikt voor mensen met myopie, ofwel bijziendheid. U heeft dan een min-sterkte. DreamLite heeft een bereik van -0,75D tot -5,00D. Daarnaast kan een cilinder tot maar liefst -2,50 gecorrigeerd worden. DreamLite kan heel goed gebruikt worden als myopie controle, zodat de progressiviteit van de min-sterkte afneemt.
Maakt u gebruik van een leesadditie? Dan is DreamLite Zoom de oplossing met een additie tot +1,50D. De hele dag scherp zien op alle afstanden.

Gebruik.

DreamLite nachtlenzen zijn gemaakt van een hoog zuurstof doorlatend materiaal. Na het dragen worden de lenzen overdag schoongemaakt in een waterstofperoxide lenzenvloeistof “Everclean”, te koop bij ons in de winkel. Een goede hygiëne is zeer belangrijk! De lenzen gaan maar liefst een jaar lang mee. Wij adviseren om de lenzen elk jaar te laten vervangen. 

Hoe werkt het?

Als u bijziend bent is uw oog als het ware iets te lang. De speciale vorm van de lens maakt uw hoornvlies ’s nachts iets platter. Dit corrigeert uw oogfout. Dit wordt ook wel Orthokeratologie of Ortho-k genoemd. Zie het als een beugel voor je ogen. Overdag krijgen uw ogen volledige rust zonder bril of lenzen. Perfect voor mensen die soms last hebben van droge of gevoelige ogen en overdag geen bril of lenzen willen dragen. Het proces is 100% omkeerbaar: wanneer u om welke reden dan ook wilt stoppen met DreamLite keren uw ogen binnen een paar dagen terug naar hun oorspronkelijke vorm. Een mooi alternatief voor een laserbehandeling, wat veel ingrijpender en definitief is.
Bekijk het filmpje hieronder voor meer informatie.

Veiligheid.

Het dragen van contactlenzen brengt een mogelijk risico van een infectie met zich mee. Volg daarom altijd het advies van onze specialisten op en ga op een juiste manier met de lenzen om. Reinig bijvoorbeeld lenzen nooit met water en doe de lenzen niet in bij geïrriteerde ogen. (Klik hier voor meer do’s en don’ts).