U kunt bij Bril 62 terecht voor verschillende soorten lenzen. Wij hebben de volgende lenzen in ons assortiment: daglenzen, 2-weekse contactlenzen, maandlenzen, maatwerk lenzen, nachtlenzen, harde lenzen en multifocale lenzen. Onze vakkundige contactlenzenspecialisten adviseren u graag welk merk of type lens het meest geschikt is voor uw ogen. Maak vandaag nog een afspraak of kom langs in onze winkel!

 

Klik voor meer informatie.

10 geboden voor dragers van contactlenzen


1. Gebruik altijd nieuwe lenzenvloeistof.

Het hergebruiken van lenzenvloeistof is echt een no-go! Probeer niet zuinig te doen, want een ooginfectie wilt u liever voorkomen dan genezen. De bacteriën van uw lenzen van de dag ervoor zitten in de reeds gebruikte vloeistof. Dit zou in kunnen houden dat je een opstapeling van bacteriën creëert in de lenzen, dit gaat natuurlijk gepaard met ontstekingen. Vind u dit allemaal teveel gedoe, dan kunt u ook kiezen voor daglenzen. Die kunnen aan het einde van de dag gewoon de prullenbak in.

2. Altijd eerst de contactlenzen en dan de make-up.

Als u regelmatig gebruik maakt van make-up is het verstandig om altijd dezelfde volgorde te hanteren. Hiermee voorkomt u dat er make-up deeltjes onder de lens terecht komen. Dus altijd; Eerst de lenzen in, daarna make-up op. Eerst de lenzen uit, daarna de make-up eraf halen. Dit geld niet alleen voor make-up maar ook voor crèmes en bodylotions.

3. Pas op voor kraanwater!

Is uw lenzenvloeistof op? Of bent u die vergeten mee te nemen? Alstublieft, gebruik geen water of speeksel om uw lenzen vochtig te maken! In water is de parasiet Acanthamoebe gevonden. Als deze parasiet zich in de lens gaat nestelen en daarmee dus ook in het oog, dan kunt u zelfs blind raken! Daarnaast is het ook zo, hoe meer water in het oog, des te droger de ogen. Dit klinkt tegenstrijdig, maar denk maar eens aan hoe uw ogen voelen na een dagje zwemmen. De lenzen zullen op droge ogen alleen maar meer irriteren.
Ook speeksel moet u mijden. In ons speeksel zitten ontzettend veel bacteriën, deze wilt u niet in het oog hebben. Onthoud altijd; u heeft maar 2 ogen en daar heeft u nog erg lang mee te doen, wees er zuinig op!

4. Douchen en zwemmen met lenzen.

Om dezelfde redenen als bij punt 3 moet u ook goed oppassen met douchen en zwemmen met lenzen.

5. Koop af en toe een nieuw lenzenhouder.

Het is belangrijk dat u uw lenzenhouder af en toe vervangt. Na zo ongeveer 3 maanden bent u weer toe aan een nieuwe. Wacht hier niet te lang mee, want bacteriën kunnen zich nestelen in de beschadigingen van de houder. Dit kan vervelende complicaties opleveren, zoals ontstekingen.

6. Spoel uw lenzenhouder niet uit met kraanwater.

De reden hiervan wordt uitgelegd bij punt 3. Als u uw lenzenhouder wilt schoonmaken, doe dit dan met lenzenvloeistof en niets anders als dat.

7. Slaap nooit met uw contactlenzen.

Het is absoluut een no-go om te slapen met de lenzen in, met uitsluiting van de nachtlenzen. Als uw oog open is, krijgt het zuurstof, hydratatie en voeding. Wanneer uw ogen gesloten zijn, is dit veel minder. Naast dat gaan onze ogen tijdens het dromen alle kanten op, de lens zal gaan schuren in het oog. Hierdoor kunnen er kleine beschadigingen optreden op het hoornvlies, deze kunnen zelfs blijvend zijn.

8. Gebruik maandlenzen niet langer dan een maand.

Uit zuinigheid willen mensen nog wel eens de lenzen langer gebruiken, dit is niet verstandig! Lenzen bevatten kleine poriën die na lang gebruik verstopt kunnen raken. Door die kleine gaatje blijven ze gehydrateerd in de ogen. Als ze verstopt raken kan dit voor allerlei problemen zorgen.

9. Check de houdbaarheidsdatum van uw lenzen.

Check altijd de houdbaarheidsdatum op de verpakking van de lenzen. Lenzen die over de datum zijn, kunnen een verkeerde PH-waarde krijgen en ook de vloeistof, waarin ze verpakt zijn, kan niet meer goed zijn.

10. Gebruik geen waterproof make-up.

Als er maar een klein beetje waterproof make-up op uw lenzen komt, hecht dit zich vast aan de lens. Uw krijgt dit er heel moeilijk af met lenzenvloeistof.