Kunstmatig blauwlicht schadelijk voor de ogen?

Zorg er voor dat je ogen beschermd zijn

Zonder Lutina glas

Zonder Lutina

Door de lage hoeveelheid aan luteïne kan de macula niet beschermd worden tegen beschadiging.

Met Lutina glas

Met Lutina

Door een voldoende hoeveelheid aan luteïne kan de macula beter beschermd worden tegen beschadiging.

Tegenwoordig wordt er veel gebruik gemaakt van elektronische apparaten die kunstmatig blauw licht produceren dat schadelijk kan zijn voor de ogen. Maar wat is blauw licht nou eigenlijk en wat is er schadelijk aan? Kunstmatig blauw licht is een lichtgolf die wordt geproduceerd door LED verlichting en LED schermen. Wanneer er teveel blauw licht het netvlies bereikt, kan er schade (macula degeneratie) optreden in het oog met name op latere leeftijd. Macula degeneratie is een ernstige onomkeerbare beschadiging van het netvlies (de macula) waardoor het oog grotendeels blind wordt.

Hoe beïnvloedt blauwlicht uw slaap?

Van verschillende LED beeldschermen komt blauw licht, zoals van uw tv, laptop en mobiel. Het is bewezen dat als u voor het slapen gaan naar deze beeldschermen kijkt, het lasteriger is om in slaap te komen. Dit komt doordat kunstmatig blauw licht van deze beeldschermen afkomt, waardoor de stof melatonine wordt afgebroken wat nodig is om goed te kunnen slapen.

Door het dragen van een bril met glazen die voorzien zijn van een speciale lutina coating die 100 procent van het schadelijke blauwlicht filtert, kan er voorkomen worden dat er schade optreedt in de ogen en dat uw nachtrust wordt verstoord.

Voor meer informatie kunt u altijd bij ons terecht of neem contact met ons op.

Daglicht spectrum in nm

Daglicht spectrum

Led-light spectrum in nm

Ledlicht spectrum